U bent hier: Programma

Masterclasses chefs en masterclasses drinks  //  Culinary Innovators: Gastronomic Nature  //  Café Paté  //  Best Plate Challenge  //  3 Star Leftovers 

MastercLASSES CHEFS

Belgische topchefs en buitenlandse gastchefs tonen hun visie op gastronomie, en lichten deze toe in een gesprek met Sabine Goethals. Geef je ogen de kost terwijl gerenommeerde namen hun technieken en hun benadering demonstreren, telkens rond één thema: Willem Hiele (Willem Hiele), Florent Ladeyn (Le Vert Mont & Bloempot, FR), René Mathieu (La Distillerie, LU), Thijs Meliefste (Meliefste, NL), Kristof Mulack & Martin Müller (TISK Speisekneipe, DE), Vilhjalmur Sigurdarson (Souvenir), Roger van Damme (Het Gebaar), Tom van Woerkum (Tom van Woerkum, NL) & Michaël Vrijmoed (Vrijmoed).

                       

PROGRAMMA - maandag 2/10:
13.00-14.00: Vilhjalmur Sigurdarson (Souvenir, Ieper) x René Mathieu (La Distillerie, Bourglinster - LU)
15.30-16.30: Roger van Damme (Het Gebaar, Antwerpen) x Tom van Woerkum (Tom van Woerkum, Eersel - NL)
16.30-17.30: Willem Hiele (Willem Hiele fine dining, Koksijde) x Kristof Mulack & Martin Müller (TISK Speisekneipe, Berlin - DE)


              


PROGRAMMA - dinsdag 3/10:
13.30-14.30: Willem Hiele (Willem Hiele fine dining, Koksijde) x Kristof Mulack & Martin Müller (TISK Speisekneipe, Berlin - DE)
14.45-15.45: Michaël Vrijmoed (Vrijmoed, Gent) x Thijs Meliefste (Meliefste, Wolphaartsdijk - NL)

16.00-17.00: Vilhjalmur Sigurdarson (Souvenir, Ieper) x Florent Ladeyn (Le Vert Mont, Boeschepe & Bloempot, Lille - FR)

MASTERCLASSES DRINKS

PROGRAMMA - maandag 2/10:

11.45-12.15: Seedlip: the first non-alcoholic spirit. Ben Branson, owner, Seedlip – Belgische primeur !!
12.30-13.00: Beers & Bites. Sofie Vanrafelghem, biersommelier, Sofie's World
16.15-16.45: Temperatuur - koffie en thee. Peter Deprez, 2-voudig Belgisch Barista Kampioen & Certified Theesommelier TAV, Viva Sara
17.00-17.30: Beer and cheese pairing. Brecht Terryn, Duvel Moortgat  

PROGRAMMA - dinsdag 3/10:

13.00-13.30: Het alcoholvrije alternatief voor wijn: aangepaste thee bij uw menu. Jessica Van Humbeeck, Certified Theesommelier, Thee met een Verhaal
14.00-14.30: Beer and cheese pairing. Brecht Terryn, Duvel Moortgat
15.30-16.00: Temperatuur - koffie en thee. Peter Deprez, 2-voudig Belgisch Barista Kampioen & Certified Theesommelier TAV, Viva Sara
16.45-17.15: Gastronomic bartending. Hannes Desmedt, Blind Tiger/Syntra West - EVW

 

Culinary Innovators debat:
Gastronomic Nature by Gault&Millau

maandag 2 oktober - 14.00-15.30

Tijdens deze inspirerende sessie geven vooraanstaande chefs, sommeliers en andere sprekers hun standpunt over het thema 'natuur' in gastronomie.

>>> FULLY BOOKED !! <<<

14.00 – Coffee Kick-off
14.15-14.45 – Session 1 “ Food & Nature
               René Mathieu - La Distillerie
               Piet Huysentruyt - Likoké
               Benoit Blairvacq - L’air du temps
               Thijs Meliefste - Meliefste
               Willem Hiele - Willem Hiele
14.45-15.30 – Session 2 “ Drinks & Nature
               Mathieu Vanneste - Hof Van Cleve
               Luc Hoornaert - Wine & Food Connaisseur
               Vilhjalmur Hilmar Sigurdarson - Restaurant Souvenir
               Andy De Brouwer - Les Eleveurs 
               Wim Deschutter - Bordeaux Wines

15.30-16.00 – Natural Networking Drink

 

Café Paté

maandag 2 oktober - vanaf 16.30

11 Kortrijkse chefs nemen het tegen elkaar op in de strijd om de lekkerste paté. Het ideale excuus om elkaar te ontmoeten, samen te proeven en te genieten van een gezellige avond.  Ook na sluitingstijd!

De chefs:
Karel Callebert - Walle111, Thijs Clinckemaillie - Hula, Dirkjan Decock - Taste & Colours, Martijn Defauw - Rebelle, Frederik Desmet - Oud Walle, Felix Francois - Het Vliegend Tapijt, Ludovic Ghyselen - Argendael, Sebastien Ghyselen - Gastrobar Gust, Klaas Lauwers - Messeyne, Matthias Speybrouck - Va et Vient & Sebastien Ververken - Vol-Ver 

AAN DE TOOG VAN CAFÉ PATÉ >>>

 

Best Plate Challenge

doorlopend

Chefs van Brazilië tot Italië en van België tot de USA, geven je in zelfgemaakte video's een inkijk in hun keuken en borden. Tientallen ideeën in een non-stop installatie. In samenwerking met Dolce & World Gourmet Society.

 

EXPO "3 STAR LEFTOVERS"

doorlopend

Pure kunst op een bord. De gasten van driesterrenrestaurants verwachten niets minder en dat is ook hoe de absolute topchefs hun exquise creaties steevast serveren. Maar waar niemand bij stilstaat, is dat dit artistieke proces net zo goed in de andere richting werkt: ook na afloop van het culinaire genot blijken de borden unieke kunstwerken, deze keer onbewust van de hand van de driesterrengast.

Topfotograaf Jean Van Cleemput, die eerder al internationaal hoge ogen gooide met baanbrekende kookfotoboeken als Beluga (2004) en Diana, Goddess of the Hunt (2010) trok naar de drie driesterrenzaken van ons land en legde er de onbewuste meesterwerken van de klanten vast op de eeuwige plaat. Vers van tafel, net voor ze weggespoeld werden door het wassende spoelwater. Deze kliekjeskiekjes, onlangs nog in primeur geserveerd in het gelauwerde horecamagazine Lazy Monday, werden door de even verbaasde als enthousiaste topchefs alvast gesmaakt. Of zoals Peter Goossens van Hof van Cleve beaamde: “Pure kunst!”

  • sponsors
  • Bossuyt
  • Chateau Castigno
  • Maes_Inox
  • Seru