U bent hier: Bezoeker » Nieuwigheden exposanten » ‘Smoked Arbequina’ als uniek resultaat van een nieuwe innovatie

Nieuwigheden exposanten

‘Smoked Arbequina’ als uniek resultaat van een nieuwe innovatie

De ‘Smoked Arbequina’ wordt in een rookkast ‘koudgerookt’ op een mengsel van hooi, eikenhoutkrullen en diverse kruiden. Volgens een methode, zoals in Finland reeds 1000 jaar gebruikelijk is, nu echter uitgevoerd op de Finca van Valderrama in Toledo.

Het effect is verbluffend. Het ruiken van deze olijfolie is op zich al een feest. Een fantastisch en uniek aroma maakt zich van de reukzin meester. De smaakbeleving overtreft zelfs de hierboven
beschreven geurervaring.

Belangrijk te vermelden, dat de rooksmaak alleen door het
rookproces wordt bereikt. Er worden door Valderrama géén essences of andere zaken toegevoegd. De Arbequina blijft 100% olijfolie zonder enige toevoeging.

Toepassingen: Een paar druppels gemengd door ‘Steak Tartare’ of een tartaar van verse tonijn, witvis of zalm, genereert een intensere smaakbeleving. Spray een ‘pufje’ over lams-, kalfs-, rund-, varkensvlees of wild, bereid op de plancha, om een verrassend effect van het bereide vleesproduct te bereiken. ‘Smoked Arbequina’ leent zich bij uitstek voor de bereiding van barbecue dressings en mayonaises. Bij het gebruik van ‘Smoked Arbequina’ geldt: ‘Less is more’, in dat geval komen de aroma’s het meest verfijnd tot hun recht. Inmiddels hebben zeven bekende horeca groothandels de ‘Smoked Arbequina’ in hun assortiment opgenomen. Deze unieke olijfolie is tevens in de webwinkel van Valderrama te verkrijgen.

terug naar overzicht

  • sponsors
  • Bossuyt
  • Chateau Castigno
  • Maes_Inox
  • Seru