U bent hier: Bezoeker » Nieuwigheden exposanten » Camp's lanceert fruitpickles mango en fruitpickles kiwi!

Nieuwigheden exposanten

Camp's lanceert fruitpickles mango en fruitpickles kiwi!

112 jaar geleden startte Louis Van Camp met het inmaken van groenten. In het hoogseizoen kocht hij grote partijen bloemkolen, augurken, wortelen,... en maakte ze in op azijn. Maar Louis was een slimme mens. De stukjes groente die niet in de bokalen pasten wilde hij niet verloren laten gaan. Louis zocht en vond de oplossing in Engeland, waar hij vroeg in de 20ste eeuw kennis had gemaakt met de piccalilly. Dit was een zure saus die de Britten op hun beurt hadden leren kennen in hun overzeese gebieden. Piccalilly is namelijk een Indische saus van oorsprong. Aanvankelijk importeerde Louis de saus uit Engeland om ze over zijn ingemaakte groenten te gieten. Dit was de geboorte van de Belgian Pickles. Tijdens de Eerste Wereldoorlog kon Louis de saus echter niet meer importeren omdat alle transport tussen Engeland en het vasteland zeer moeilijk was geworden. Vanaf dat moment zijn we met Camp's de saus zelf gaan maken. En om pickles saus te kunnen maken heb je mosterd nodig. Dus zijn we op dat moment ook gestart met de productie van mosterd!

Meer dan honderd jaar later doen we dat nog steeds! Op natuurlijke wijze en volgens oorspronkelijke recepten pekelen wij groenten, maken we mosterds en pickles. Met groot respect voor onze geschiedenis maar resoluut met de blik op de toekomst. Eind 2016 namen we onze gloednieuwe mosterdfabriek in gebruik. Deze staat in het hart van de Vlaamse Ardennen op de rand van een natuurgebied. Dit gebouw moet een echt kenniscentrum worden rond het pekelen van groenten en het maken van mosterds en pickles. Het gebouw wordt maximaal openbaar gesteld om bezoekers te ontvangen en de tuin rond het gebouw wordt een deeltuin waar mensen uit de buurt hun eigen groeten mogen komen kweken.

En ook onze producten evolueren! Zo lanceren we op chef de allereerste fruitpickles met Mango! Later volgt ook nog de pickles met kiwi. Kom ze zeker proeven in de ambachtszone, stand 100!

terug naar overzicht

  • sponsors
  • Bossuyt
  • Chateau Castigno
  • Maes_Inox
  • Seru